Sposób przygotowania:
Panna Cotta 7
1. Do szklanki z dwoma łyżkami wody dodajemy 1,5 łyżki żelatyny 2. Wlewamy śmietankę do garnka. dodajemy cukier i aromat. Doprowadzamy do zagotowania. Gotujemy śmietankę na małym ogniu przez 10 minut, co chwile mieszając. 3. Po 10 minutach ściągamy śmietankę z kuchenki, dodajemy rozpuszczoną wcześniej żelatynę i mieszamy. 4. Zawartość przelewamy do opłukanych wcześniej foremek lub miseczek i wstawiamy do lodówki na ok. 12 godzin. 5. Przed konsumpcją wyciągnąć deser z foremki lub miseczki (mocząc je przez chwile w gorącej wodzie). 6. Deser możemy udekorować truskawkami lub można zrobić polewę: rozpuścić dżem z małą ilością wody w garnuszku, kiedy ostygnie polać nim deser.