Niki

Niki

Szef Kuchni
[Przepisów: 65]

Papryczki smażone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Doskonaly dodatek do wszystkich dan. Najlepiej jesc cieple z chlebkiem.

Papryczki smażone

Składniki:

Papryczki smażone

 

  • 10 papryczek jasno zielonych dlugich
  • olej do smazenia
  • czosnek ,sol
  • ocet winny

Sposób przygotowania:

Papryczki smażone
Papryczki myjemy, odcinamy ogonek , dokladnie wycieramy aby w czasie smazenia nie pryskalo. Nacinamy wzdloz w 3-4 miejscach. Smazymy na glebokim oleju np. slonecznikowym. Przekladamy na talerz i gorace solimy ,pryskamy octem i posypujemy czosnkiem pokrolonym w drobniutka kosteczke.Odstawiamy na 2 min, zeby nasaczyly sie smakami i jemy bez gornej czesci. Mozemy zdjac czosnek zeby nie bylo za ostre.