LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Papryczki w miodzie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

papryczki w miodzie jako dodatek

Papryczki w miodzie

Składniki:

Papryczki w miodzie

 

  • 1 kg czerwonej papryki
  • 8 szklanek wody
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki soli
  • 4 łyżki miodu pitnego
  • 3 listek laurowy
  • 3 ziela angielskie
  • 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Papryczki w miodzie
Paprykę myjemy kroimy na pół i wyciągamy pestki i gniazda nasienne , i kroimy na kilka części wkładamy do 500 ml słoików
do każdego ze słoików wkładamy liściu laurowym ,ziela angielskiego ,gorczycy i oleju.
do małego gara wlewamy wodę zmieszaną z octem dodajemy cukier sól i miód i gotujemy jak już będzie ugotowane to wlewamy do słoików gdzie znajduję się już papryka ze składnikami zakręcamy i zostawiamy na kilka godzin