bogda46

bogda46

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

papryka faszerowana

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

mniej roboty niż przy gołąbkach , a można się porządnie najeść

papryka faszerowana

Składniki:

papryka faszerowana

 

  • papryki (najlepiej czerwone)
  • mięso mielone
  • ryż w woreczku
  • sól , pieprz , magi

Sposób przygotowania:

papryka faszerowana
Papryki oczyścić z nasion . Przygotować farsz jak na gołąbki . Podsmażyć mięso , wymiaszać z ryżem (ja daje 2 woreczki gotowanego ryżu na 60 dag mielonego) , doprawić . Nadziać papryki , przykryć "ogonkiem" i dusić pod przykryciem na rozgrzanym oleju .

Ilość papryk i mięsa zależy od ilości osób i ich "możliwości"