Sposób przygotowania:
papryka faszerowana kukurydza i anansem
Z naszych papryk odcinamy czapeczki. Czyścimy z nasion .
Kroimy naszą szynkę w grubsze plasterki a następnie w kostkę.
Obieramy cebulę. Kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Do rozgrzanego oleju wrzucamy cebulkę. Następnie do cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę i podsmażamy.
Ananas kroimy w kostkę i wykłądamy na sitko by ściekł sok.
Kukurydzę dodajemy na sitko do ananasa również po ty by pozbyc się soku.
Do miseczki dodajemy podsmażoną szynkę i cebulą, do tego wrzucamy kukurydzę z anansem i mieszamy. Doprawiamy wedle uznania.
Farszem tym nadziewamy nasze papryki.
Przykrywamy czapeczkami.
Zawijamy sreberkiem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.
Smacznego
Kroimy naszą szynkę w grubsze plasterki a następnie w kostkę.
Obieramy cebulę. Kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Do rozgrzanego oleju wrzucamy cebulkę. Następnie do cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę i podsmażamy.
Ananas kroimy w kostkę i wykłądamy na sitko by ściekł sok.
Kukurydzę dodajemy na sitko do ananasa również po ty by pozbyc się soku.
Do miseczki dodajemy podsmażoną szynkę i cebulą, do tego wrzucamy kukurydzę z anansem i mieszamy. Doprawiamy wedle uznania.
Farszem tym nadziewamy nasze papryki.
Przykrywamy czapeczkami.
Zawijamy sreberkiem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.
Smacznego