Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana kurczakiem i winogro
Mięso i pekinkę oraz obie papryki umyć, i osuszyć. Mięso pokroić w małą kostkę, przełożyć do miski. Pekinkę drobno poszatkować, dodać do kurczaka. Z białej papryki wykroić gniazdo nasienne i pokroić ją w małą kostkę, dodać do miski. Z tymianku oberwać listki i dodać do miski.Suszonego pomidor odsączyć na ręczniku papierowym i drobno pokroić. Winogrona przekroić na połówki, duże na ćwiartki. Dodać do miski. Mozzarellę odsączyć i pokroić w małą kostkę, przełożyć do reszty składników. Dodać sól, pieprz oraz oliwę od suszonych pomidorów. Dobrze wymieszać. Czerwoną paprykę przekroić na pół, wydrążyć nasiona i nałożyć dosyć obficie farsz. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć nadziane połówki papryki. Wstawić do nagrzanego do 200 st piekarnika i piec około 25-30 minut. Przed podaniem posypać posiekana natką. Smacznego!