lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 160]

Papryka konserwowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Paprykę konserwowa powinna znaleźć swoje miejsce w każdej spiżarni dlatego jak jest sezon to zawsze ja przygotowuje.

Papryka konserwowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Papryka konserwowa

 

Sposób przygotowania:

Papryka konserwowa
Paprykę (dowolna ilość) myjemy i usuwamy gniazda nasienne. Papryke kroimy w paski. Wodę wraz z octem, solą i cukrem zagotowujemy. Do każdego słoika wkładamy kilka ziaren pieprzu, 3-4 ziarna ziela angielskiego oraz 2 łyżki oleju. Wkładamy paprykę i zalewamy gorąca zalewą.

Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy od momentu zagotowania 15 minut.
Papryka konserwowa
Paprykę wkładamy do wyparzonych sloikow.
Papryka konserwowa
Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski