Sposób przygotowania:
Papryka marynowana
Papryki myjemy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy na większe kawałki, które przekładamy do miski.
Cebulę obieramy, kroimy w plasterki lub kawałki i dodajemy do papryki. Do warzyw wlewamy wodę i wsypujemy sól oraz cukier. Mieszamy i odstawiamy na dwie godziny.
Zalewa:
Ocet zagotowujemy z cukrem, studzimy. Zimną zalewę wlewamy do papryki i cebuli, mieszamy. Po czym cebulę z papryką nakładamy do słoików (na dno słoików wrzucamy po kilka kulek gorczycy i ziela angielskiego) i zalewamy marynatą, która nam została w misce.
Zakręcamy słoiki i gotujemy ok. 8-10 minut.
Cebulę obieramy, kroimy w plasterki lub kawałki i dodajemy do papryki. Do warzyw wlewamy wodę i wsypujemy sól oraz cukier. Mieszamy i odstawiamy na dwie godziny.
Zalewa:
Ocet zagotowujemy z cukrem, studzimy. Zimną zalewę wlewamy do papryki i cebuli, mieszamy. Po czym cebulę z papryką nakładamy do słoików (na dno słoików wrzucamy po kilka kulek gorczycy i ziela angielskiego) i zalewamy marynatą, która nam została w misce.
Zakręcamy słoiki i gotujemy ok. 8-10 minut.