Sposób przygotowania:
Marynowana papryka
Do słoików dajemy po liściu laurowym, angielskim zielu, ząbku czosnku i połowie łyżeczki ziaren gorczycy. Papryki dokładnie myjemy, wycinamy gniazda nasienne oraz wszystkie białe błonki. Następnie kroimy je na mniejsze kawałki i wkładamy ściśle do słoików.
Składniki zalewy doprowadzamy do wrzenia. Gorącą zalewą zalewamy słoiki dodajemy do nich po łyżce oleju i od razu zakręcamy.
Pasteryzujemy przez 7-8 minut po czym odwracamy słoiki do góry dnem do ostudzenia.
Przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu. Ilość zalewy oraz papryki można zwiększać lub zmniejszać.
Składniki zalewy doprowadzamy do wrzenia. Gorącą zalewą zalewamy słoiki dodajemy do nich po łyżce oleju i od razu zakręcamy.
Pasteryzujemy przez 7-8 minut po czym odwracamy słoiki do góry dnem do ostudzenia.
Przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu. Ilość zalewy oraz papryki można zwiększać lub zmniejszać.