Sposób przygotowania:
papryka marynowana
jest to przepis na mała porcję, aby wyszło więcej słoików (jak po dżemie) należy zrobić z 10kg papryki.
Paprykę oczyścić, pokroić w paski, nasolić na 30 minut. Następnie odcisnąć i wrzucić na gotującą zalewe ( z wody cukru octu i przypraw). Gotować całość nie dłużej jak 10 minut. Gorące nakładać do słoików - zakręcać. NIE PASTERYZOWAĆ.
Paprykę oczyścić, pokroić w paski, nasolić na 30 minut. Następnie odcisnąć i wrzucić na gotującą zalewe ( z wody cukru octu i przypraw). Gotować całość nie dłużej jak 10 minut. Gorące nakładać do słoików - zakręcać. NIE PASTERYZOWAĆ.
luna
blackbetty
ocet najzwyklejszy ale 10% żeby miał, ja daję zawsze troszkę wiecej octu bo lubię mocny smak :)
dzastina
iwona3004
eli_555