bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Papryka marynowana w kostkę

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Paprykę pokrojoną w kostkę zamarynowałam pierwszy raz w zeszłym roku. Wyszła bardzo smaczna, doskonały dodatek sałatek i nie tylko.

Papryka marynowana w kostkę

Składniki:

Papryka marynowana w kostkę

 

  • Papryka żółta i czerwona(dowolna ilość)

 

  • Zalewa:

 

  • 4 szklanki wody

 

  • 1/2 szklanki octu

 

  • 1 szklanka cukru

 

 

 

  • Kilka listków laurowych

 

Sposób przygotowania:

Papryka marynowana w kostkę
Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę. Paprykę przekładamy do umytych i wyparzonych słoików.

Do garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy cukier, sól, ziele angielskie, listek laurowy i gorczycę. Zagotowujemy, gorącą zalewą zalewamy paprykę w słoikach.

Pasteryzujemy 5 minut od momentu zagotowania.

Tagi:

papryka