Sposób przygotowania:
Papryka marynowana wg Justyna Vicky S.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w dowolne kawałki (3x5cm). Cebulę obrać, umyć i pokroić w krążki lub półkrążki. Z podanych składników przygotować zalewę. Paprykę i cebulę dodać do zalewy i przegotować ok. 5 min. Bardzo ważne by nie rozgotować papryki. Trzeba sprawdzać miękkość papryki, bo łatwo przeoczyć moment przejścia z chrupkiej do rozpadajacej się z odchodzącą skorką. Gorącą paprykę z cebulą i zalewą nakładać do sloików. Nie ma potrzeby pasteryzować już. Cebuli można dodać więcej jeśli się lubi. U mnie czy cebula czy papkryka tak samo szybko znika ze słoika.
Marynata musi mieć wyrażny słodko-kwaśny smak, dlatego czasami można dodać nieco więcej cukru.
Marynata musi mieć wyrażny słodko-kwaśny smak, dlatego czasami można dodać nieco więcej cukru.