natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Papryka na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobra potrawa dla fanów papryki.

Papryka na zimno

Składniki:

Papryka na zimno

 

  • 1 kg. czerwonej papryki
  • 2-3 ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • ocet winny
  • 3-4 łyżki oliwy
  • sól, suszona ostra papryka w płatkach

 

Sposób przygotowania:

Papryka na zimno
1.Papryki myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i pieczemy w temp. 220’C, aż skórka się przypiecze i pomarszczy. Studzimy. Skórkę zdejmujemy, usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w paski.
2.Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Natkę myjemy, osuszamy, obrywamy listki i siekamy. Mieszamy z czosnkiem i papryką. Dodajemy ocet, oliwę, sól i paprykę w płatkach. Dokładnie mieszamy.

Tagi:

papryka