oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Papryka nadziewana na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

W ten sposób można przyrządzić pomidory, dodając do farszu drobno usiekaną paprykę.

Papryka nadziewana na zimno

Składniki:

Papryka nadziewana na zimno

 

 

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana na zimno
Strąki papryki umyć, przeciąć wzdłuż na pół i wyjąć starannie gniazdka pestkowe. Jajko posiekać, rozetrzeć z twarożkiem, dodać jak najdrobniej posiekaną cebulkę, szczypiorek i pokrajany w drobną kostkę pomidor. Dobrze wymieszać, doprawiając na ostro do smaku solą pieprzem. Farsz nałożyć w połówki strąków, posypać z wierzchu szczypiorkiem i ułożyć na listkach sałaty.