Sposób przygotowania:
papryka pieczona z makaronem
Makaron świderki gotujemy w lekko osolonej wodzie, ugotowany al dente odsączamy.
Papryki smarujemy olejem i zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok.40 min.Po upieczeniu przekładamy do miseczki i nakrywamy woreczkiem foliowym na 20 min.Po 20 min. obieramy paprykę i kroimy na kawałki następnie mieszamy z ugotowanym gorącym makaronem,zeszkloną na oleju cebulą i kukurydzą, posypujemy natką pietruszki i podajemy
Papryki smarujemy olejem i zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok.40 min.Po upieczeniu przekładamy do miseczki i nakrywamy woreczkiem foliowym na 20 min.Po 20 min. obieramy paprykę i kroimy na kawałki następnie mieszamy z ugotowanym gorącym makaronem,zeszkloną na oleju cebulą i kukurydzą, posypujemy natką pietruszki i podajemy