Sposób przygotowania:
Papryka z cukinią oraz kolendrą w zalewie
Z papryki usuwamy gniazda nasienne a miąższ kroimy na kawałki. Cukinię żółtą oraz zieloną myjemy i kroimy w cząstki.
Cebulę po obraniu kroimy w dość grube plastry. Teraz przygotowujemy zalewę z 8 szklanek wody, 1 1/2 szklanki octu 8 łyżek cukru, 3 łyżek soli.
Dokładnie mieszamy i taką zalewą zalewamy warzywa poukładane w słoikach. Do każdego dodajemy po kilka ziarenek kolendry.
Pasteryzujemy około 20 minut.
Cebulę po obraniu kroimy w dość grube plastry. Teraz przygotowujemy zalewę z 8 szklanek wody, 1 1/2 szklanki octu 8 łyżek cukru, 3 łyżek soli.
Dokładnie mieszamy i taką zalewą zalewamy warzywa poukładane w słoikach. Do każdego dodajemy po kilka ziarenek kolendry.
Pasteryzujemy około 20 minut.