kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Paprykarz rybny z ryżem i marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na bardzo smaczny paprykarz . Przygotowany ze smażonej ryby z dodatkiem ryżu, cebuli i marchewki. Polecam do pieczywa.

Paprykarz rybny z ryżem i marchewką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Paprykarz rybny z ryżem i marchewką

 

  • 250 g smażonej ryby
  • 100 g gotowanej marchewki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki ketchupu dyniowego
  • 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka pieprzu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku
  • 1 szkl gorącej wody
  • 1 woreczek ryżu
  • woda do gotowania ryżu

Sposób przygotowania:

Paprykarz rybny z ryżem i marchewką
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu i studzimy. W międzyczasie obieramy cebulę i kroimy w kostkę. Przesmażamy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Do blendera wkładamy rybę, marchewki, cebulę i blendujemy na gładką masę. Na patelnię przekładamy ryż, ketchup, przyprawy i zblendowaną rybę, wlewamy gorącą wodę i gotujemy, aż woda się wchłonie. Paprykarz przekładamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Paprykarz rybny z ryżem i marchewką
Usmażoną rybę dzielimy na mniejsze kawałki i dodajemy ugotowane marchewki.
Paprykarz rybny z ryżem i marchewką
Usmażoną rybę i cebulę oraz marchewki blendujemy.
Paprykarz rybny z ryżem i marchewką
Wszystkie składniki paprykarzu gotujemy .