Sposób przygotowania:
Paprykarz z tuńczykiem
Ryż ugotować. Przestudzony ryż przełożyć z woreczka do miski i dodać do niego odcedzony z puszki tuńczyk.
Marchewki oskrobać, opłukać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę niezbyt grubo pokroić. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę. Do podsmażonej cebuli dodać startą marchewkę i podsmażać warzywa razem, aż zmiękną.
Do podsmażonej z cebulą marchewki dodać koncentrat pomidorowy, zamieszać i podsmażać całość jeszcze przez chwilę doprawiając zawartość patelni sporą dawką granulowanego czosnku i słodkiej mielonej papryki oraz solą i pieprzem wedle smaku. Podsmażoną marchewkę i cebulę z koncentratem dodać do tuńczyka i ryżu umieszczonego w misce. Wszystko wymieszać.
Na koniec doprawić całość solą i pieprzem do smaku.
Marchewki oskrobać, opłukać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę niezbyt grubo pokroić. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę. Do podsmażonej cebuli dodać startą marchewkę i podsmażać warzywa razem, aż zmiękną.
Do podsmażonej z cebulą marchewki dodać koncentrat pomidorowy, zamieszać i podsmażać całość jeszcze przez chwilę doprawiając zawartość patelni sporą dawką granulowanego czosnku i słodkiej mielonej papryki oraz solą i pieprzem wedle smaku. Podsmażoną marchewkę i cebulę z koncentratem dodać do tuńczyka i ryżu umieszczonego w misce. Wszystko wymieszać.
Na koniec doprawić całość solą i pieprzem do smaku.