Sposób przygotowania:
Paprykowe golonka indycze z piekarnika z kukurydzą
1. Golonka indycze należy dokładnie oczyścić, umyć i dokładnie osuszyć. Następnie natrzeć je olejem, solą i papryką i odstawić w chłodne miejsce na co najmniej godzinę.
2. Po tym czasie zamarynowane mięso należy przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać olejem i piec do miękkości i zrumienienia w temperaturze 180 stopni przez około półtorej godziny. W trakcie pieczenia mięso należy często polewać sosem, który nam się wytworzy podczas pieczenia, dzięki temu nasze mięso będzie bardziej soczyste.
3. Na pół godziny przed zakończeniem pieczenia do mięsa należy dodać odsączoną z zalewy kukurydzę.
4. Danie podawać z dowolnym dodatkiem. Ja podałam z kopytkami.
2. Po tym czasie zamarynowane mięso należy przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać olejem i piec do miękkości i zrumienienia w temperaturze 180 stopni przez około półtorej godziny. W trakcie pieczenia mięso należy często polewać sosem, który nam się wytworzy podczas pieczenia, dzięki temu nasze mięso będzie bardziej soczyste.
3. Na pół godziny przed zakończeniem pieczenia do mięsa należy dodać odsączoną z zalewy kukurydzę.
4. Danie podawać z dowolnym dodatkiem. Ja podałam z kopytkami.