luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Golonka indycza w kapuście

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Golonka indycza, nieco lżejsza od wieprzowej a równie pyszna

Golonka indycza w kapuście

Składniki:

Golonka indycza w kapuście

 

  • 3 golonki ok 1 kg
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • szczypta kminku
  • szczypta majeranku
  • szczypta pieprzu
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Golonka indycza w kapuście
Kapustę wypłukać, zalać wodą zagotować i odcedzić. Pod kapustę włożyć golonki. Na wierzch zetrzeć na tarce marchewkę i dodać pokrojoną cebulę oraz drobno posiekany czosnek i przyprawy. Dodać olej i ok 1 szkl wody. Dusić pod przykryciem ok 1 godzinę. Przemieszać i odparować nieco potrawę. ok 30 min bez przykrycia. Podawać z pieczywem.