Sposób przygotowania:
Golonka indycza z kapustą z szybkowaru
Golonki myję, nacinam boki i nacieram obficie przyprawami. Odstawiam w zimne miejsce np. do lodówki na minimum godzinę.
W międzyczasie szatkuję kapustę i podgotowuję z wegetą. Odcedzam i przekładam do szybkowaru.
Golonki obsmażam na oleju i przekładam do kapusty. Gotuję 35 minut od czasu wzrostu ciśnienia .
Jeśli dodaję ziemniaki to po tym czasie odparowuję , otwieram naczynie, dodaję pokrojone ziemniaki, posypuję przyprawami i gotuję 5-7 minut od wzrostu ciśnienia.
W międzyczasie szatkuję kapustę i podgotowuję z wegetą. Odcedzam i przekładam do szybkowaru.
Golonki obsmażam na oleju i przekładam do kapusty. Gotuję 35 minut od czasu wzrostu ciśnienia .
Jeśli dodaję ziemniaki to po tym czasie odparowuję , otwieram naczynie, dodaję pokrojone ziemniaki, posypuję przyprawami i gotuję 5-7 minut od wzrostu ciśnienia.
zewa
zbysiowa
Też pycha, ja troszkę "odchudzam" nasze jedzonko :)
mysza75
zbysiowa
Dziękuję Madziu:)