eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1818]

Golonka indycza Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Glonki indycze pieczone w piekarniku.

Golonka indycza Eli

Składniki:

Golonka indycza Eli

 

  • 4 małe golonki indycze
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • pieprz

 

  • 1/2 łyżki przyprawy do kurczaka złocistej
  • 1/2 łyżki sosera
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 bulion babuni
  • pieprz
  • 2 łyżki mąki pszennej

 

  • rękaw do pieczenia w piekarniku

Sposób przygotowania:

Golonka indycza Eli
Golonka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Wynieszać razem olej,sos sojowy,przyprawę do kurczaka,czosnek i pieprz.Marynatą posmarować golonka indycze włożyć do lodówki na 12 godzin.Golonka włożyć do rękawa i spiąć jeden koniec klipsem.Wymieszać przyprawę do kurczaka,soser,bulion babuni,pieprz,1/2 litra gorącej wody i wlać do golonek.Spiąć drugą końcówkę rękawa.Całość położyć na blaszce i piec przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.Wyjąć blaszkę z piekarnika,rozciąć rękaw i ostrożnie wyłożyć golonka razem z sosem na blaszkę.Blaszkę włożyć jeszcze raz do piekarnika i piec następne 30 minut,polewając wytworzonym sosem.Golonki wyjąć na półmisek i zabezpieczyć przed wystygnięciem.Sos zlać do rondla i dolać tyle wody żeby sos nie był za słony.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Smacznego!