Sposób przygotowania:
Golonka indycza Eli
Golonka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Wynieszać razem olej,sos sojowy,przyprawę do kurczaka,czosnek i pieprz.Marynatą posmarować golonka indycze włożyć do lodówki na 12 godzin.Golonka włożyć do rękawa i spiąć jeden koniec klipsem.Wymieszać przyprawę do kurczaka,soser,bulion babuni,pieprz,1/2 litra gorącej wody i wlać do golonek.Spiąć drugą końcówkę rękawa.Całość położyć na blaszce i piec przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.Wyjąć blaszkę z piekarnika,rozciąć rękaw i ostrożnie wyłożyć golonka razem z sosem na blaszkę.Blaszkę włożyć jeszcze raz do piekarnika i piec następne 30 minut,polewając wytworzonym sosem.Golonki wyjąć na półmisek i zabezpieczyć przed wystygnięciem.Sos zlać do rondla i dolać tyle wody żeby sos nie był za słony.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Smacznego!
Lady Marmolada