Sposób przygotowania:
Golonka indycza z gulaszem warzywnym
Golonki umyć, osuszyć. Natrzeć solą, marynatą i papryką. Włożyć je do naczynia próżniowego, zamknąć, odessać powietrze i wstawić pojemnik do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie na patelni rozgrzać odrobinę oleju i podsmażyć golonki. Gdy się ładnie zarumienią przełożyć je do większego garnka, wlać tłuszcz, na którym się smażyły. Podlać wodą i dodać przyprawy. Dusić pod przykryciem około 30-40 minut. Potem dodać warzywa pokrojone w kostkę i dalej dusić do miękkości. Gdy golonki i warzywa będą miękkie, dodać odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę. Na koniec w 1/2 szk wody rozrobić mąkę ziemniaczaną i zagęścić nią sos. Zagotować i podawać z dowolnymi dodatkami.