OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Drobiowe kieszonki z sałatką w sosie francuskim

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Drobiowe kieszonki z sałatką w sosie francuskim , to wspaniały pomysł na obiad. Papryka, oliwki i por nadają świetny smak :)

Drobiowe kieszonki z sałatką w sosie francuskim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe kieszonki z sałatką w sosie francuskim

 

  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • sos sałatkowy francuski
  • papryka
  • zielona część pora
  • 100g oliwek
  • sól
  • woda
  • olej

Sposób przygotowania:

Drobiowe kieszonki z sałatką w sosie francuskim
Filety oczyścić , osuszyć i dobrze posolić. Odstawić na ok pół godziny. Paprykę i oliwki pokroić bardzo drobno.

Pora pokroić na półplasterki. Warzywa wymieszać ze sobą.

Sos sałatkowy przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Mięso naciąć wzdłuż, by powstała "kieszonka".

Zanurzyć w sosie sałatkowym. Każdą kieszonkę nafaszerować sałatką.

Włożyć do żaroodpornego naczynia, a pozostałym sosem polać całość.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180*C przez ok 50min
Drobiowe kieszonki z sałatką w sosie francuskim
paprykę , pora i oliwki kroimy i mieszamy
Drobiowe kieszonki z sałatką w sosie francuskim
filet nacinamy i zanurzamy w sosie sałatkowym
Drobiowe kieszonki z sałatką w sosie francuskim
rozkładamy każdą kieszonkę, by można było ją nafaszerować
Drobiowe kieszonki z sałatką w sosie francuskim
wkładamy warzywa do każdej kieszonki i pieczemy

Tagi:

danie mięso