WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Paprykowe pałeczki z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pałeczki z kurczaka w paprykowej marynacie upieczone w naczyniu żaroodpornym w piekarniku. Lekko pikantne.

Paprykowe pałeczki z piekarnika

Składniki:

Paprykowe pałeczki z piekarnika

 

  • ok. 8-10 pałek z kurczaka
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
  • 1 łyżeczka płaska papryki ostrej
  • szczypta soli
  • 1 duża cebula
  • olej

Sposób przygotowania:

Paprykowe pałeczki z piekarnika

ETAP 1:

Pałeczki z kurczaka ułożyć jedna przy drugiej w naczyniu żaroodpornej. W miseczce wymieszać przyprawy: przyprawę do kurczaka, paprykę słodką w proszku, paprykę ostrą w proszku i sól. Przyprawy wymieszać.

Kurczaka posmarować z wierzchu cienko olejem za pomocą pędzelka silikonowego. Następnie obsypać dość obficie wymieszanymi przyprawami. Cebulę obrać i pokroić na kawałki. Kawałki cebuli poukładać pomiędzy udkami.

Naczynie wstawić do piekarnika. Piec ok. godziny i 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu podawać z ulubionymi dodatkami.


Tagi:

kurczak danie