kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 700]

Kofty indycze

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszne kofty. Przygotowane z mięsa indyczego z dodatkiem rozmarynu, smażone na patelni gilowej. Polecam.

Kofty indycze Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kofty indycze

 

  • 30 dag mięsa z piersi indyka
  • 1/2 dużej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czubata łyżka pokrojonego rozmarynu
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki z czubkiem siemienia lnianego mielonego
  • 1 łyżka przyprawy do grilla
  • 1/2 łyżeczki soli himalajskiej
  • 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Kofty indycze
Cebulę i czosnek obieramy z łusek. Mięso z cebulą i czosnkiem przepuszczamy przez maszynkę do miski. Rozmaryn myjemy i osuszamy kroimy na drobno. Do miski z mięsem dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.

Z masy mięsnej formujemy podłużne wałeczki i nabijamy na patyczki od szaszłyków. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony po 10 minut.
Kofty indycze
Mięso z indyka mielimy z czosnkiem i cebulą.
Kofty indycze
Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy.
Kofty indycze
Z mięsa formujemy podłużne kotlety i nabijamy na patyczki.
Kofty indycze
Przygotowane kofty smażymy na patelni grillowej.

Tagi:

mięso