Sposób przygotowania:
Jesienne pałki z kurczaka w papryce i pomidorachPrzygotowanie kurczaka
Pałki kurczaka z każdej strony obficie obsypujemy przyprawą do kurczaka. Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Przekładamy do garnka.
Przygotowanie warzyw I
Czerwoną i żółtą paprykę kroimy w cienkie paseczki.
Przygotowanie warzyw II
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka.
Przygotowanie warzyw III
Do warzyw dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy przez ok. 10 minut. Dokładamy do kurczaka.
Przygotowanie warzyw IV
Sparzone, obrane ze skórki pomidory kroimy w większą kostkę. Dokładamy do kurczaka. Oliwki przekrawamy na pół.
Przygotowanie końcowe
Mięso z warzywami dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut. Po tym czasie dokładamy oliwki. Solimy i pieprzymy do smaku. Doprawiamy słodką papryką. Dusimy jeszcze przez ok. 5 minut.