Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pareve knaidlach

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Żółtka utrzeć z solą aż staną się gęste. Lekko wymieszać je z pianą z

Pareve knaidlach

Składniki:

Pareve knaidlach

 

  • 2 żółtka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 białka ubite na sztywną pianę
  • 1/2 szkl zmielonej macy

Sposób przygotowania:

Pareve knaidlach
Żółtka utrzeć z solą aż staną się gęste. Lekko wymieszać je z pianą z białek. Wsypując stopniowo zieloną macę lekko wymieszać. Wstawić na godzinę do lodówki. Mokrymi rękami formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Gotować w osolonej wodzie około 20 minut. Podawać jako dodatek do zup.