Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Parówki kwiatki czyli wiosna na talerzu

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ślicznie wyglądające proste śniadanie na dobry początek dnia

Parówki kwiatki czyli wiosna na talerzu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Parówki kwiatki czyli wiosna na talerzu

 

Sposób przygotowania:

Parówki kwiatki czyli wiosna na talerzu
Przepis jest prosty, a efekt śliczny. Na początku parówkę obieramy z folii i kroimy w pół. Następnie nacinamy ząbki (tak żeby nie przeciąć całej parówki.Zwijamy parówkę w kółeczko i spinamy wykałaczką. Kładziemy na rozgrzanej patelni. Do środka jednego kwiatka wbijamy żółtko, drugiego białko. Ewentualnie posypujemy pieprzem i solą. Następnie przykrywamy patelnie smażymy aż jajko się zetnie. Delikatnie zdejmujemy na talerz i odcinamy nadmiar jajka, z ogórka wycinamy łodyżkę oraz listek i układamy. Smacznego!
Parówki kwiatki czyli wiosna na talerzu
Parówkę należy przekroić w pół na dwie części
Parówki kwiatki czyli wiosna na talerzu
Nacinamy parówkę (obie jej części) w ząbki
Parówki kwiatki czyli wiosna na talerzu
Delikatnie podsmażamy na patelni najpierw samą parówkę
Parówki kwiatki czyli wiosna na talerzu
Do środków kwiatków wbijamy żółtko oraz białko

Tagi:

jajko jajka