Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Parówki smażone z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Parówki smażone z cebulą to pyszne śniadanie lub kolacja. W taki sam sposób można przygotować inny gatunek kiełbasy.

Parówki smażone z cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Parówki smażone z cebulą

 

  • 2 łyżka smalcu
  • 2 cebule
  • 25-30 dag parówki
  • sos sojowy
  • przyprawa jarzynka
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Parówki smażone z cebulą
Cebulę obrać i pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać smalec, wsypać cebulę i zeszklić. Parówki obrać z osłonek, pokroić w krążki. Dodać do cebuli i podsmażyć na rumiano ciągle mieszając na wolnym ogniu. W razie potrzeby doprawić do smaku przyprawą jarzynka, sosem sojowym i pieprzem. Podawać na ciepło z dodatkiem pieczywa.
Parówki smażone z cebulą
Cebule obrać i pokroić w dość grube plasterki
Parówki smażone z cebulą
Z parówki usunąć osłonki i pokroić w krążki
Parówki smażone z cebulą
Na rozgrzanym smalcu zeszklić pokrojoną cebulę
Parówki smażone z cebulą
Dodać parówki wymieszać i smażyć na wolnym ogniu