magmonika

magmonika

Kucharz
[Przepisów: 43]

Parówki smażone w cieście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Parówki zasmażone w cieście.

Parówki smażone w cieście

Składniki:

Parówki smażone w cieście

 

  • 4 parówki
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka oleju
  • 1 jajko
  • sól
  • 1/4 szklanki wody
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Parówki smażone w cieście
Parówkę należy umyć w ciepłej wodzie, zdjąć osłonki, osuszyć i podzielić w poprzek na połówki ( można też ich nie dzielić-zależy od naszej inwencji). Do mąki dodać olej, żółtko, sól i wodę, by ciasto było jednolite, ale gęste. Ubić pianę, wymieszać z ciastem. Ciasto powinno być tak gęste,aby nie spływało z parówek. Nadziać parówki na widelec, zanurzyć w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Można podawać na gorąco z zieloną sałatą, mizerią, ogórkami itd. Czas wykonania-ok.45-50 min.

Tagi:

jajko jajka