Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Parówki smażone z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybki sposób na dobre śniadanie

Parówki smażone z cebulą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Parówki smażone z cebulą

 

  • 4 szt parówki,
  • 3 szt cebula,
  • 5 dag boczek,
  • 2 łyżki oliwa,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Parówki smażone z cebulą
Parówki obrać z osłonek i pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojony boczek i zrumienić. Następnie włożyć parówki i pokrojoną w pół krążki cebulę. Smażyć aż cebula będzie miękka. Podawać z pieczywem.
Parówki smażone z cebulą
Etap 1
Parówki smażone z cebulą
Etap 2

Tagi:

cebula