jagoda.jagoda

jagoda.jagoda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 41]

Parówki w boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

doskonałe na grill polecam

Parówki w boczku

Składniki:

Parówki w boczku

 

  • 8 parówek
  • 8 plastrów chudego wędzonego boczku
  • 4 grube marchewki
  • świeży ogórek
  • 2 łyżki oleju, sól
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka musztardy
  • łyżka miodu

Sposób przygotowania:

Parówki w boczku
Marchew obrać,obgotować przez 10 minut w osolonym wrzątku.Ostudzone pokroić,aby uzyskać 16 grubych kostek (najbardziej efektownie wyglądają kulki wydrążone z marchewek specjalną łyżką).Z parówek zdjąć osłonki.Oba końce parówek przekroić na krzyż,w każdym włożyć kawałek marchewki,przymocować wykałaczką. Ogórek pokroić w paski.Do każdej parówki dołączyć 2 paski ogórka,ścisłe owinąć plastrem boczku,spiąć.Sok z cytryny,musztardę i miód wymieszać,posmarować parówki.Opiekać ze wszystkich stron na grillu skraplając co pewien czas olejem.