motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Parówki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Parówki w cieście francuskim

 

  • ciasto francuskie
  • 4 parówki
  • 4 łyżeczki musztardy
  • 4 łyżeczki ketchupu

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim
Schłodzone ciasto francuskie kroimy na cztery części. Następnie każdy kawałek ciasta smarujemy musztardą i ketchupem. Na każdy przygotowany kawałek ciasta dajemy parówkę. Każde z osobna zwijamy w rulonik i układamy na wysmarowanej blaszce. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 200 stopni ok. 20 minut.
Parówki w cieście francuskim
Etap 1 Ciasto kroimy na cztery części i smarujemy musztardą i ketchupem
Parówki w cieście francuskim
Etap 2 Na każde przygotowane ciasto dajemy parówkę
Parówki w cieście francuskim
Etap 3 Zwijamy w rulonik i dajemy na wysmarowaną blaszkę

Tagi:

ciasto