IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Parówki w cieście francuskim z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pomysł na ciepłe śniadanie

Parówki w cieście francuskim z serem

Składniki:

Parówki w cieście francuskim z serem

 

  • 12 sztuk parówek
  • 12 plasterków żółtego sera
  • 2 opakowania cista francuskiego

 

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim z serem
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 6 równych kawałków. Na każdy kawałek nakładamy po plasterku sera żółtego i parówkę i lekko zawijamy. Pozostałe ciasto nacinamy tworząc tzw. "grzebień" i zakładamy. Układamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę i pieczemy ok 25 min w temp. 180'C. Smakują równie dobrze na ciepło jak i na zimno. Smacznego !!

Tagi:

sery ser