BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 802]

Parówki z serem w cieście francuskim

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna przekąska szybka prosta w wykonaniu zachwyci i zadowoli zaproszonych gości. Bardzo lubiana przez dzieciaki.

Parówki z serem w cieście francuskim  Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Parówki z serem w cieście francuskim

 

  • Ciasto francuskie 1 op,
  • parówki cienkie 9 szt. przecięte na pół,
  • plastry sera żółtego 18 szt,

Sposób przygotowania:

Parówki z serem w cieście francuskim
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 9 równych kawałków. 

Na każdy kawałek nałożyć plasterek sera żółtego oraz połówka parówki cienkiej.

Każdy kawałek ciasto zwinąć w rulon.

Rulony pookładać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.

Następnie włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i zapiekać 15 minut na złoty kolor.

Podawać z sosem czosnkowym.
Parówki z serem w cieście francuskim
Przekąska przed włożeniem do piekarnika upiec i podawać

Tagi:

przystawki