Sposób przygotowania:
Parówka owinięta ciastem francuskim
Rozwijamy jedno ciasto francuskie i całe posypujemy mieloną papryką.
Parówki odwijamy z foli i rozkładamy na ciasto pozostawiając ok. 1-1,5 cm odstępy. Przykrywamy drugim ciastem.
Drewnianą szpatułką lekko dociśnij ciasto między parówkami. Następnie przecinamy ciasto w poprzek każdej parówki 3-4 razy.
Bułeczki przekładamy do blaszki wyłożonej papierem. Pieczemy w gorącym piekarniku ok. 15-20 min.
Parówki odwijamy z foli i rozkładamy na ciasto pozostawiając ok. 1-1,5 cm odstępy. Przykrywamy drugim ciastem.
Drewnianą szpatułką lekko dociśnij ciasto między parówkami. Następnie przecinamy ciasto w poprzek każdej parówki 3-4 razy.
Bułeczki przekładamy do blaszki wyłożonej papierem. Pieczemy w gorącym piekarniku ok. 15-20 min.