alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 420]

Pasta z ciecierzycy z pieczoną papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rewelacyjna pasta do pieczywa lub jako dip do świeżych warzyw pokrojonych w słupki. Polecam wszystkim ;)

Pasta z ciecierzycy z pieczoną papryką

Składniki:

Pasta z ciecierzycy z pieczoną papryką

 

Sposób przygotowania:

Pasta z ciecierzycy z pieczoną papryką
Ciecierzycę zalewamy wodą i pozostawiamy na noc. Rano wlewamy świeżą wodę i gotujemy do miękkości. Papryki oczyszczamy wkładamy do piekarnika na 30-40 min aż się przypalą i będzie można łatwo zdjąć skórę. Ostudzoną ciecierzycę, 2 łyżki wody z gotowania, obrane papryki, olej i przyprawy wkładamy do wysokiego naczynia i blendujemy na pastę. 

Smacznego:)