Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Parówki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Te "ciastka" są super szybkie w przygotowaniu, świetnie nadają się jako przekąska. Dzieci chętnie po nią sięgają :)

Parówki w cieście francuskim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Parówki w cieście francuskim

 

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • 6 dobrych parówek
  • 3 plasterki żółtego topionego sera

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim
Parówki przekrajamy na pół. Plasterki sera kroimy na 3 części. 

Z ciasta wykrajamy prostokąty ok. 4x8 cm. 

Po dwóch bokach kroimy paski, tak żeby po środku zostało ok.3 cm. 

Na środek kładziemy kawałek sera i parówkę. Paski łączymy u góry na przemian. 

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C około 15-20 minut.
Parówki w cieście francuskim
Parówki kroimy na pół, plasterki sera kroimy na 3 części, paski.
Parówki w cieście francuskim
Z ciasta wykrajamy prostokąty ok. 4x8 cm. Po dwóch bokach kroimy paski, tak żeby po środku zostało ok.3 cm. Na środek kładziemy kawałek sera i parówkę.
Parówki w cieście francuskim
Paski zlepiamy ze sobą na przemian, żeby dobrze się złączyły.
Parówki w cieście francuskim
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C około 15-20 minut.

Tagi:

przystawki