Sposób przygotowania:
Parówki w cieście francuskim z sezamem
Rozwinąć arkusze ciasta francuskiego. Ja miałam dość długie parówki, więc przekroiłam je na pół. Z ciasta francuskiego wycinać po dwa równe prostokąty i jeden z każdej pary wyciętych kawałków smarować pomidorowym sosem do spaghetti (ja użyłam gotowego sosu, ale można zastąpić go samodzielnie przygotowanym sosem lub po prostu ketchupem). Na wycięty kawałek cista francuskiego posmarowany pomidorowym sosem kłaść przeciętą na pół parówkę. Ułożoną parówkę przykrywać drugim wyciętym prostokątem z ciasta francuskiego. Zlepiać brzegi widelcem złączając tym samym oba wycięte kawałki ciasta francuskiego nadziane parówką. Zalepione, schowane w cieście francuskim parówki, prostokątne pakieciki z parówką smarować po wierzchu rozbełtanym jajkiem i posypywać ziarnami sezamu. Postępować tak samo przy robieniu kolejnych pakiecików z parówką. Gotowe, ale surowe jeszcze parówki schowane w cieście francuskim przełożyć na blachę piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia. Zlepione i nadziane słone pakieciki z ciasta francuskiego wstawić do piekarnika nagrzanego do 195 stopni i piec je przez około 20 - 25 minut.