Sposób przygotowania:
Parówkowe pajacyki
Krok 1. 4-5 parówek pokroić w kawałki długości ok. 3 cm, nadziać na wykałaczki.
Krok 2. Przygotować: •2 jajka •1 szklankę mąki pszennej •0,5 szklanki mleka •szczyptę soli
Z podanych składników zamieszać gęste ciasto naleśnikowe. Parówki zanurzać w cieście, smażyć na głębokim oleju.
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym, udekorować. Kapelusz zrobić z korniszona i świeżego ogórka, oczka z serka i ziaren pieprzu, nosek z ketchupu, uśmiech z rzodkiewki lub papryki.
Smacznego!
Krok 2. Przygotować: •2 jajka •1 szklankę mąki pszennej •0,5 szklanki mleka •szczyptę soli
Z podanych składników zamieszać gęste ciasto naleśnikowe. Parówki zanurzać w cieście, smażyć na głębokim oleju.
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym, udekorować. Kapelusz zrobić z korniszona i świeżego ogórka, oczka z serka i ziaren pieprzu, nosek z ketchupu, uśmiech z rzodkiewki lub papryki.
Smacznego!
Magdalena88
niezły kąsek