Sposób przygotowania:
Naleśniki z sosem parówkowym
Z mleka, wody, jajka i mąki ze szczyptą soli przygotowałam ciasto na naleśniki. po czym na patelni rozgrzałam olej i usmażyłam naleśniki z przygotowanego ciasta. Upieczone naleśniki zwinęłam w ruloniki i ułożyłam na talerzu. Następnie obrałam parówki z osłonek i pokroiłam w plasterki. Na patelni rozgrzałam ponownie olej i przesmażyłam pokrojone parówki. Do parówek dodałam obraną i drobno pokrojoną cebulę. Całość wymieszałam i podlałam bulionem. Po czym dodałam ketchup i dokładnie wymieszałam. Na koniec dodałam śmietanę, doprawiłam do smaku solą i pieprzem i ponownie wymieszałam. Przygotowanym sosem polałam przygotowane naleśniki. Na wierzchu posypałam startym żółtym serem.