nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Jajko w parówkowym sercu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Takie jajko w parówkowym sercu to świetna propozycja na smakowite śniadanie, jak i dobrą przekąskę, przegryzkę. Jedzenie przyjemnie się prezentuje i pysznie smakuje.

Jajko w parówkowym sercu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajko w parówkowym sercu

 

Sposób przygotowania:

Jajko w parówkowym sercu
Z parówki zdjąć osłonkę i przekroić parówkę wzdłuż na pół nie docinając jej do końca, uważając, by całkowicie nie przekroić parówki na pół. Z parówki uformować serce i spiąć je u dołu wykałaczką, by się trzymało. Na patelni rozgrzać olej. Podgrzewać chwilę parówkę na patelni z jednej strony po czym przekręcić parówkowe serce na drugą stronę i wbić do środka serduszka jajko. Wbite jajko obsypać solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i lubczykiem. Przykryć jajko wbite do parówki i umieszczone na patelni pokrywką. Smażyć jajko w parówkowym sercu na małym płomieniu pod pokrywką do momentu, aż jajko się nie zetnie.
Jajko w parówkowym sercu
Parówka przecięta wzdłuż na pół nie docięta do samego końca.
Jajko w parówkowym sercu
Serce uformowane z parówki spięte wykałaczką,by się trzymało.
Jajko w parówkowym sercu
Jajko wbite w parówkowe serce smażone na patelni.

Tagi:

jajko jajka