Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Pascha wg Anny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne ciasto nie tylko dla dzieci.

Pascha wg Anny

Składniki:

Pascha wg Anny

 

  • Mleko 2 l,
  • Śmietana kwaśna 25 dag,
  • Masło 25 dag,
  • Żółtka 6szt,
  • Cukier puder 1 szkl,
  • Cukier waniliowy 3 szt,
  • Bakalie 1 op,
  • kakao 4 łyżki,
  • biszkopty 2 op,
  • Zapach waniliowy.

Sposób przygotowania:

Pascha wg Anny
Mleko wymieszać ze śmietaną, żółtkami cukrem waniliowym następnie zagotować, powstały twarożek odcedzić i ostudzić. Utrzeć masło z cukrem i twarogiem , dodać zapach i bakalie. Do części paschy dodać kakao, wkładamy do tortownicy, na włożone wcześniej biszkopty, z wierzchu położyć drugą część paschy, zalać polewą czekoladową.