Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Pasiaste naleśniki z krówkowym serem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne, dwukolorowe naleśniki z dodatkiem kako z białym serem i masą krówkową.

Pasiaste naleśniki z krówkowym serem

Składniki:

Pasiaste naleśniki z krówkowym serem

 

  • Naleśniki:
  • ok. 2 szklanki mąki
  • ok. 1,5 szklanki mleka
  • ok. 1/2 szklanki wody gazowanej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oleju
  • cukier waniliowy
  • sól
  • 1 łyżka kakao

 

 

  • Składniki nadzienia :
  • 40 dkg białego sera
  • 1/2 puszki skondensowanego mleka słodzonego

 

Sposób przygotowania:

Pasiaste naleśniki z krówkowym serem
Mąkę , mleko , wodę , jajko , sól , olej i cukier waniliowy dokładnie ze sobą mieszamy tworząc niezbyt gęste ciasto naleśnikowe. 1/4 ciasta odkładamy i mieszamy z kakaem. Smażymy na dużej patelni niezbyt grube naleśniki wylewając jasne ciasto a na wierzch paseczki z ciasta ciemnego. Smażymy z obu stron. Mleko skondensowane gotujemy ok. 3 godziny w garnku z wodą. Studzimy. Ser biały ucieramy z masą krówkową. Przygotowaną masą smarujemy naleśniki. Zwijamy w ruloniki. Układamy na talerzu i podlewamy masą krówkową.