Sposób przygotowania:
Pasiasty pudding z manną
Kaszę mieszamy w szklance z 4 łyżkami cukru . 1/2 litra mleka odlewamy i doprowadzamy do wrzenia wsypujemy kaszę mannę i gotujemy 1-2 minuty,zestawiamy z ognia ,gdy odparuje przykrywamy folią by nie tworzył się kożuch i zostawiamy do wystygnięcia.
Z reszty mleka odlać pół szklanki ,rozpuścić budyń a pozostałe zagotować z resztą cukru,i do gotującego się mleka wlać budyń i ugotować aż zgęstnieje.Zestawić z ognia dać połowę tabliczki startej czekolady i mieszać aż czekolada się roztopi .zostawić do wystudzenia i również garnek przykryć folią.Schłodzoną śmietankę ubijamy mikserem,dodajemy po łyżce zimnej kaszy manny i miksujemy na jednolitą masę .
Do zimnej masy budyniowej znów dajemy resztę czekolady ( łyżkę zostawiamy do dekoracji)i mieszamy.W szklanych pękatych szklankach układamy deser warstwami,ostatnią warstwę posypujemy startą pozostawioną czekoladą ,chłodzimy w lodówce 1/2 godziny i podajemy.
Z reszty mleka odlać pół szklanki ,rozpuścić budyń a pozostałe zagotować z resztą cukru,i do gotującego się mleka wlać budyń i ugotować aż zgęstnieje.Zestawić z ognia dać połowę tabliczki startej czekolady i mieszać aż czekolada się roztopi .zostawić do wystudzenia i również garnek przykryć folią.Schłodzoną śmietankę ubijamy mikserem,dodajemy po łyżce zimnej kaszy manny i miksujemy na jednolitą masę .
Do zimnej masy budyniowej znów dajemy resztę czekolady ( łyżkę zostawiamy do dekoracji)i mieszamy.W szklanych pękatych szklankach układamy deser warstwami,ostatnią warstwę posypujemy startą pozostawioną czekoladą ,chłodzimy w lodówce 1/2 godziny i podajemy.
-Natka-
marietta
2milutka
Dziękuję .....:)
jaNina
zbysiowa
2milutka
takie smaki z dzieciństwa są najlepsze...ja wyszperałam ten przepis z zeszytu mamy...chyba ze dwadzieścia lat go nie próbowałam już...aż do wczoraj..:)
Editha
monikaT83
2milutka
hmn...pychotka:)
monikaT83
monikaT83
2milutka
nieee,,, Twój serniczek:)
monikaT83