katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pasta do chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pasta doskonale smakuje z pieczywem ale może też posłużyć jako farsz do gotowanych jajek. Będzie smaczną przystawką.

Pasta do chleba

Składniki:

Pasta do chleba

 

  • szynka ok 15 dag
  • jajka 6 szt
  • ser żółty starty 1/3 szkl
  • por posiekany 2 łyżki
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • sól morska ziołowa
  • pieprz
  • majonez

Sposób przygotowania:

Pasta do chleba
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i drobno pokroić. Szynkę też pokroić w drobniutką kostkę. Natkę pietruszki opłukać i drobno posiekać.

Przygotowane składniki razem z porem i serem (sera można dodać więcej) połączyć majonezem( można też miękkim masłem)i doprawić do smaku. Można schłodzić.

Smarować przygotowaną pastą kromki świeżego pieczywa.