Sposób przygotowania:
Kęski kurczaka w sosie chilli z miodem
Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w grubą kostkę, Pokrojonego kurczaka oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na głębokim, gorącym oleju po 2-4 minuty z każdej strony lub do momentu zarumienienia się mięsa. Usmażone kawałki kurczaka przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
Na patelnie wlewamy sos sojowy, sos chilli, sok z limonki i dodajemy miód – mieszamy i gotujemy 1-2 minuty. Do gorącego sosu wkładamy usmażonego kurczaka i obtaczamy go dokładnie w sosie, posypujemy szczypiorkiem (opcjonalnie ) i serwujemy.
Smacznego
Na patelnie wlewamy sos sojowy, sos chilli, sok z limonki i dodajemy miód – mieszamy i gotujemy 1-2 minuty. Do gorącego sosu wkładamy usmażonego kurczaka i obtaczamy go dokładnie w sosie, posypujemy szczypiorkiem (opcjonalnie ) i serwujemy.
Smacznego
SylaUla
Igraszki Losu
SylaUla napisał(a):
skuter5