Sposób przygotowania:
Gołąbki z owocową nutką
Kapustę obieramy z wierzchnich liści. Wycinamy twardy środek kapusty i wkładamy do garna z gorącą wodą. Gdy liście zaczną robić się szkliste i odpadać z główki obieramy je kolejno i ścinamy zgrubienia na liściach.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie i przestudzamy. Dodajemy do niego mięso, mus jabłkowy, tarta bułkę, pokrojoną cebulę, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku.
Na przygotowane liście nakładamy farsz i zawijamy gołąbki. Układamy gołąbki dość ciasno w natłuszczonym garnku, podlewamy bulionem i dusimy do miękkości.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie i przestudzamy. Dodajemy do niego mięso, mus jabłkowy, tarta bułkę, pokrojoną cebulę, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku.
Na przygotowane liście nakładamy farsz i zawijamy gołąbki. Układamy gołąbki dość ciasno w natłuszczonym garnku, podlewamy bulionem i dusimy do miękkości.
BozenaMatuszczyk
katarzynka455
Dzięki Bożenko:)