kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Pasta śledziowa do pieczywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łatwa i szybka w przygotowaniu pasta do chleba. Kilka składników i mamy pyszną pastę na śniadanie lub kolację.

Pasta śledziowa do pieczywa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta śledziowa do pieczywa

 

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 puszka śledzi w pomidorach ( 170 gram)
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta śledziowa do pieczywa
Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę, przekładamy do miski. Rybę wraz z sosem przekładamy z puszki do miski z pokrojonymi jajkami. Czerwoną cebulę obieramy z łusek i kroimy w drobną kosteczkę, dokładamy do miski.
Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno, wkładamy do miski, dodajemy majonez, sól i pieprz, mieszamy.
Pasta śledziowa do pieczywa
Do miski przekładamy rybę z puszki i rozgniatamy.
Pasta śledziowa do pieczywa
Obrane ze skorupek jajka kroimy w kosteczkę.
Pasta śledziowa do pieczywa
Czerwoną cebulę kroimy w kosteczkę, szczypiorek na drobno.
Pasta śledziowa do pieczywa
Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy.